لیندسی گراهام گفت مخالفت با فروش این سلاحها به عربستان یک پیروزی برای ایران به شمار خواهد آمد. وی گفت: «اگر شما فکر نمیکنید که مهار ایران و جلوگیری از اقدام آنها برای براندازی یمن، عراق، سوریه و لبنان در راستای منافع ملی ما است، دارید اشتباه بزرگی مرتکب میشوید.»
باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا هم گفت که دستکم بخشی از رأیهایی که خواستار توقف فروش این سلاحها هستند مربوط به کسانی است که میخواهند دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا را شرمسار کنند.
قانونگذاران آمریکایی قطعنامهای که خواستار توقف فروش بمبهای هدایتشونده به عربستان سعودی است را تصویب نکردند.
43 سناتور آمریکایی در جلسه روز سهشنبه به این قطعنامه رأی «آری» و 51 نفر به آن رأی منفی دادند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ماه سال 1394 با تشکیل ائتلافی از کشورهای عربی کشور فقیر یمن را هدف حملات سنگین هوایی قرار داده است. این حملات به کشته شدن شمار زیادی از افراد غیرنظامی منجر شده است.
با وجود تلفات گسترده غیرنظامیان یمنی و توسل عربستان سعودی به حملات کور و همچنین اعتراف ریاض به استفاده از تسلیحات ممنوعه از قبیل بمبهای خوشهای، حمایتهای آمریکا از سعودیها ادامه دارد.
دولت باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا سال گذشته میلادی در اثر شدت گرفتن تلفات غیرنظامیان در یمن و تشدید فشارهای بینالمللی طرح ارسال و فروش بمبهای هدایت شونده به عربستان سعودی را به تعویق در آورد.
اما با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ کاخ سفید قصد دارد فروش این تسلیحات به عربستان را از سر بگیرد.